090615-slider-4-veertienrond
090615-slider-3-veertienrond
slider-1
slider-met-tekst
previous arrow
next arrow

Dagbesteding (jong)volwassenen

Wij bieden dagbesteding in de ruimere zin van het woord. Dat kan bij de basis beginnen met een dag structuur vinden, op zoek gaan naar je interesses en kijken naar waar jouw krachten liggen. Van daaruit kunnen we kijken wat een passende dagbesteding kan zijn of welke baan bij jou past. Onze dagbesteding vindt plaats in kleine groepen binnen een huiselijke sfeer met veel persoonlijke aandacht. In een bosrijke omgeving bieden wij passende activiteiten aan op een zinvolle manier.

Wat kunt u van ons verwachten

  • Een gestructureerd dagprogramma, passend bij jouw behoeftes
  • Professioneel advies en begeleiding
  • Persoonlijke aandacht
  • Samenwerking en korte lijntjes met betrokkenen die voor jou belangrijk zijn
  • Ondersteuning op de gebieden die voor jou belangrijk zijn
  • In een rustige bosrijke omgeving

Onze locatie

Onze locatie het Welkomhuis bevindt zich in een bosrijke omgeving in Deurningen. Deze locatie bij het Hulsbeek straalt rust uit en biedt oneindige mogelijkheden. Het Welkomhuis, van villapark Eureka, beschikt over een ingerichte woonkamer, met o.a. een zandtekentafel, er zijn verschillende spelletjes aanwezig en knutselmaterialen voor talloze creatieve activiteiten. Daarnaast kunnen er activiteiten in het bos gedaan worden of bij het Hulsbeek, waar een tal van wandelpaden zijn waar u niet op uitgekeken raakt. En waar in de zomer heerlijk verschillende activiteiten kunnen worden gedaan in het naastgelegen weiland. 

Kom ik in aanmerking voor dagbesteding

Je kunt dagbesteding vanuit de Wmo krijgen als:

  • Je 18 jaar of ouder bent, en
  • Je vanwege een ziekte, beperking of hoge leeftijd professionele dagbesteding nodig heeft, en
  • Je geen indicatie heeft voor de Wet langdurige zorg, en
  • Je niet voldoende hulp uit uw eigen omgeving krijgt (bijvoorbeeld van jouw partner, familieleden of anderen)

Hoe regel ik dagbesteding

Wmo

Je regelt dagbesteding vanuit de Wmo via jouw gemeente. Wij geven als jouw zorgaanbieder uw gegevens door aan het CAK. Het CAK is een publieke dienstverlening die regeling uitvoert in opdracht van de overheid. Het CAK stelt jouw eigen bijdrage vast aan de hand van deze gegevens. In 2021 is de eigen bijdrage voor hulp of ondersteuning vanuit de Wmo maximaal € 19,- per maand.

Wlz

Heb je een indicatie voor Wlz-zorg? Dan valt dagbesteding onder de Wlz. De gemeente is dan niet verantwoordelijk voor jouw dagbesteding. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of dat iemand in aanmerking komt voor WLZ-zorg, in de vorm van een indicatiestelling. CIZ is een onafhankelijke organisatie, die direct onder het ministerie van Volksgezondheid valt. Bij de indicatie voor Wlz-zorg bespreek je met het zorgkantoor hoe je de zorg invult. Bijvoorbeeld hoeveel uur dagbesteding nodig is. Heb je gekozen voor een persoonsgebonden budget? Dan kun je daarmee zelf dagbesteding inkopen.

 

Je kunt niet zelf kiezen vanuit welke wet je dagbesteding wilt. De aard van jouw zorgvraag bepaalt onder welke wet jouw zorg en ondersteuning valt.

roman-kraft-105792-unsplash
Neem contact met ons op!
RSS