090615-slider-4-veertienrond
090615-slider-3-veertienrond
slider-1
slider-met-tekst
previous arrow
next arrow

Opvang kwetsbare kinderen

Een spelletje doen, rondrennen in het bos, een hut bouwen, lekker lezen, knutselen of een game spelen? Je zegt het maar, we hebben mogelijkheden genoeg bij Veertienrond. Onze medewerkers zijn opgeleid om met kwetsbare kind om te gaan. Daardoor kunnen ze tegen een stootje, vinden ze niet gauw iets gek en kennen ze de behoeftes van de kinderen. Zorgplannen? Die kennen we wel, maar in het weekend of in de vakantie is het volgens ons gewoon de bedoeling om leuke dingen te doen. Als je het leuk vindt samen met anderen, als je iets alleen wilt doen is dat ook prima. Bij ons kun je gewoon jezelf zijn. Dat is waar goede opvang volgens ons begint.

 

Het gaat hierbij om kinderen en jongeren tussen de 5 en 12 jaar in de omgeving van Oldenzaal. Dankzij een subsidie van de gemeente Oldenzaal en verschillende fondsen kunnen kinderen kosteloos bij ons terecht. De opvang is er om ouders te ontlasten in de gezins-/thuissituatie en om hun kind een plek te geven waar ze onbezorgd lekker kunnen spelen. Dat maakt onze opvang uniek. Bij ons worden kinderen gezien, mogen ze er zijn en is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Wij bieden ze een stukje warmte in kleine groepen. Hier hebben ze behoefte aan, net als structuur, houvast en de basisveiligheid. Is er  een hulpvraag ter sprake? Kijk dan eens bij onze dagbesteding mogelijkheden.

 

Weekendopvang

Elke zaterdag zijn wij geopend van 09:30u tot 16.00u. Tijdens deze dagen hebben we lekker de tijd om creatief bezig te zijn of een lange wandeling te maken op het Hulsbeek. Onze groepen zijn klein waardoor we extra aandacht hebben voor de kinderen. De kinderen mogen zelf aangeven wat hun wensen zijn voor het programma. Zo sluiten we goed aan op de behoefte en de wensen van de kinderen. 

Vakantieopvang

In de schoolvakanties zijn wij geopend van 09.30u tot 16.00u van maandag t/m zaterdag. Elke vakantie hebben we weer een ander leuk thema. Per dag bieden wij meerdere activiteiten aan, gelinkt aan het thema van de week. Is een hele dag je te veel? Dan kan je er ook voor kiezen om een ochtend of een middag te komen. Een ochtend is van 09.30u - 12.00u en een middag van 13.30u tot 16.00u. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact via de button onderaan deze pagina. We nodigen je dan graag uit voor een kopje koffie om alles door te nemen en een kijkje te nemen op het Welkomhuis. Uiteraard mag je kind(eren) ook eerst eens een keertje komen kijken tijdens onze opvang om te kijken of het bevalt.

Welkomhuis

In het Welkomhuis bieden wij weekend en vakantieopvang voor de groep kwetsbare kinderen/jongeren. Het Welkomhuis is te vinden op het prachtige Hulsbeek op het terrein van Villapark Eureka. Wij maken volop gebruik van de natuur en het vakantiegevoel dat het Welkomhuis biedt. In een woonkamersetting verzorgen wij kleinschalige opvang waar individuele aandacht en een gevarieerd activiteitenprogramma centraal staat. 

"Mijn kind kan weer lekker zichzelf zijn"

D. Jansen

roman-kraft-105792-unsplash
Neem contact met ons op!
RSS