090615-slider-4-veertienrond
090615-slider-3-veertienrond
slider-1
slider-met-tekst
previous arrow
next arrow

Individuele begeleiding Jeugd

Veertienrond biedt individuele begeleiding aan kinderen in de leeftijdscategorie van  +- 5 t/m 17 jaar. Dit kan thuis, op school/de groep waar uw kind overdag verblijft of bij Veertienrond op locatie plaatsvinden. Bij de start van individuele begeleiding wordt er samen met u gekeken naar de behoeftes en wensen die passen bij uw kind. Een doel kan zijn om uw kind vaardigheden te leren die hij/zij nog niet beheerst of nog niet zelfstandig leert vanuit zijn omgeving. Denk hierbij aan de verschillende ontwikkelingsgebieden waaronder taal, spel, sociale vaardigheden, zelfredzaamheid, gedrag en werkhouding. Wat zeker niet uit het oog verloren mag worden is dat een kind ook kind mag zijn!

 

Wij kunnen uw kind op onder andere de volgende gebieden begeleiden:

 

  • Begeleiding aan kinderen en jongeren die extra ondersteuning nodig hebben t.a.v. hun dagelijks functioneren. Denk hierbij aan ‘het leven op de rails krijgen’ d.m.v. o.a. bieden van dag structuur, helpen plannen en organiseren, huiswerkbegeleiding. Denk hierbij ook aan ondersteuning op het gebied van emotieregulatie (het herkennen en erkennen van emoties zoals, blijheid, boosheid, verdriet, boosheid en woede) niet onder woorden kunnen brengen, uit de situatie lopen of de situatie ontlopen) en ondersteuning op het gebied van concentratieproblemen.
  • Begeleiding van kinderen en jongeren die extra ondersteuning nodig hebben met het oog op hun thuissituatie of persoonlijke omstandigheden.
  • Begeleiding aan kinderen en jongeren met een lagere ontwikkelingsleeftijd dan biologische leeftijd (ontwikkelingsachterstanden).
  • Begeleiding aan kinderen en jongeren met een lichtverstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met een van de bovengenoemde categorieën.
  • Begeleiding aan kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking, al dan niet in combinatie met een van de bovengenoemde categorieën.

 

Onze locatie

Onze locatie het Welkomhuis bevindt zich in een bosrijke omgeving in Deurningen. Deze locatie bij het Hulsbeek straalt rust uit en biedt oneindige mogelijkheden. Het Welkomhuis beschikt over een ingerichte woonkamer, met een zandtekentafel, er zijn verschillende spelletjes aanwezig en een beamer waarop er op een educatieve manier spelletjes gedaan kunnen worden. Daarnaast kunnen er activiteiten in het bos gedaan worden of bij het hulsbeek, waar een tal van uitdagende, parcoursen zijn waarin uw kind fysiek kan worden uitgedaagd. En waar in de zomer heerlijk in het water en zand verschillende activiteiten kunnen worden gedaan.

roman-kraft-105792-unsplash
Neem contact met ons op!
RSS