090615-slider-4-veertienrond
090615-slider-3-veertienrond
slider-1
slider-met-tekst
previous arrow
next arrow

Vrijwilliger worden

Wil jij graag iets doen voor een ander en wil je je graag inzetten voor een maatschappelijk doel? Meld je dan aan voor vrijwilligerswerk! Er zijn verschillende redenen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ben je met pensioen en wil je graag nog actief blijven? Of misschien wil je werkervaring opdoen tijdens je studie of misschien wil je omscholen en ben je nog zoekende wat je precies wil gaan doen. Vrijwilligerswerk is goed om je netwerk te vergroten en in contact te komen met andere organisaties. Ook zou je vrijwilligerswerk kunnen gaan doen om een gat in je CV te voorkomen. Mocht je nog geen zicht hebben op een andere baan, dan kun je je tijdelijk inzetten als vrijwilliger.  Wij kijken samen met jou voor een passende invulling!

Werkervaring opdoen

Tijdens of na je studie kun je werkervaring opdoen door middel van vrijwilligerswerk. Zo zou je mee kunnen lopen bij onze opvang voor kwetsbare kinderen, de tienerclub of de bijeenkomsten voor eenzame mensen. Je leert hier van professionals om kwetsbare doelgroepen te begeleiden.

Weekroutine houden

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je geen vaste invulling van je dag of week meer hebt. Het is dan juist heel goed om een vaste routine te hebben of te krijgen. Bij ons kun je op vaste momenten in de week vrijwilligerswerk doen. Zo zou je mee kunnen helpen bij de opvang, het organiseren van activiteiten en kleine evenementen of leuke thema's uitwerken.

Niet structureel, maar af en toe

Je hebt soms wat tijd over en wil graag iets terugdoen voor de maatschappij. Structureel vrijwilligerswerk zit er daardoor helaas niet. Bij ons kun je ook terecht voor een korte klus. Neem contact op wanneer je weet wanneer je tijd hebt en dan kijken we samen wat je voor ons zou kunnen betekenen op dat moment. 

We kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken, jong en oud, die een binding hebben met onze doelgroep, die zelfstandig kunnen werken, geduldig en flexibel zijn. Help onze begeleiding tijdens de opvang met het klaarzetten van de activiteiten, doe een spelletje of puzzel met de kinderen en help bij het klaarzetten van de lunch. Ben je creatief? Dan kun je ons helpen bij het organiseren van leuke activiteiten voor onze opvang en tienerclub.  Ben je een echte kunstenaar? Elke twee weken hebben we een nieuw thema en maken we de mooiste creaties op onze ramen. Houd je van sociale contacten? Sluit dan eens aan bij onze woensdagochtendgroep. Hier komen eenzame mensen samen die het moeilijk vinden om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. 

roman-kraft-105792-unsplash
Neem contact met ons op!
RSS