090615-slider-4-veertienrond
090615-slider-3-veertienrond
slider-1
slider-met-tekst
previous arrow
next arrow

Eenzaam: Sociaal Isolement Doorbreken

Bijna veertig procent van de inwoners van Overijssel is wel eens eenzaam. De één vindt het lastig een eerste contact aan te gaan. De ander heeft juist moeite met het onderhouden van contact. En nog een ander weet niet wáár hij het contact kan leggen. Niet alleen ouderen, maar ook steeds meer jongeren voelen zich eenzaam. De coronacrisis maakt het thema eenzaamheid extra actueel. Mensen zijn meer op zichzelf aangewezen en iedereen ervaart nu meer dan ooit wat het is om opgesloten in huis te zitten. Het gevoel van eenzaamheid wordt vaak omschreven als een gevoel van niemand hebben om op terug te kunnen vallen, het gevoel van leegte of zich in de steek gelaten voelen. 

Sociaal Isolement Doorbreken (SID)

Bij SID (sociaal isolement doorbreken) bieden we een veilige plek en omgeving waar men zichzelf kan zijn en gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten om van elkaar te leren. Onder professionele begeleiding word je ondersteund om je in een aangepaste omgeving te kunnen ontwikkelen. Onze groep is voor mensen die eenzaam zijn, moeite hebben met sociale contacten, die afstand hebben tot de maatschappij en die het niet lukt om in grote groepen te floreren. De groep bestaat uit maximaal 6 personen en is vanaf 18 jaar. Ben je jonger? Kijk dan eens bij onze tienerclub.

Ons doel is:

 

 • Deelnemers uit hun sociaal isolement helpen.
 • Een langdurige band aangaan met de deelnemers onderling.
 • Diepgaande gedragsveranderingen tewerkstellen.
 • Gelijkgestemden ontmoeten elkaar.
 • Het aanleren van sociale vaardigheden.
 • Ervaren dat je goed bent zoals je bent.
 • Leren accepteren wie je bent.
 • Leren grenzen aan te geven.
 • Leren om hulp te durven vragen en hulp te accepteren.
 • Gehoord en gezien worden.
 • Plezier

 

Meld je nu aan!

Op dit moment hebben wij een wekelijkse bijeenkomst op woensdagochtend van 10.00u - 13.00u. Hier kun je je nog voor aanmelden. Daarnaast gaan wij een nieuwe groep starten. Hiervoor gaan we samen met de belangstellenden kijken welke dag en tijdstip het meest schikt. Heb je nog vragen? Neem contact op met Nicole Scheffer via nicole.scheffer@veertienrond.nl of 0628968145.

Onze locatie

Onze locatie het Welkomhuis bevindt zich in een bosrijke omgeving in Deurningen. Deze locatie bij het Hulsbeek straalt rust uit en biedt oneindige mogelijkheden. Het Welkomhuis, van villapark Eureka, beschikt over een ingerichte woonkamer, met o.a. een zandtekentafel, er zijn verschillende spelletjes aanwezig en knutselmaterialen voor talloze creatieve activiteiten. Daarnaast kunnen er activiteiten in het bos gedaan worden of bij het Hulsbeek, waar een tal van wandelpaden zijn waar u niet op uitgekeken raakt. En waar in de zomer heerlijk verschillende activiteiten kunnen worden gedaan in het naastgelegen weiland. 

roman-kraft-105792-unsplash
Neem contact met ons op!
RSS