Veertienrond: Hoe werkt het?

U hebt een hulpvraag? Wilt u iets weten over de WMO, zorg, begeleiding of ondersteuning?

Veertienrond helpt. Hieronder kunt u lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Wat kunt u van ons verwachten?

Veertienrond kent de wereld van de WMO, de wetten en regels en de zorgaanbieders. Wij leveren zorg- en welzijnsactiviteiten voor mensen met een hulpvraag. Wij bemiddelen tussen hulpvrager en hulpgever en organiseren de zorg. Als u zelf iemand anders gaat helpen, dan bemiddelen en begeleiden wij. En natuurlijk houden we contact met u. Zo zorgen we dat de zorg steeds aansluit op de vraag.

1. Contact opnemen

Hebt u een WMO-indicatie en hebt u hulp of ondersteuning nodig? Dan kunt u contact met ons opnemen. Veertienrond is erkend zorgaanbieder in het kader van de WMO in alle veertien Twentse gemeentes. U kunt ons bellen of een e-mail sturen. We bespreken uw vraag en maken eventueel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

2. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Als u contact met ons hebt opgenomen, dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Wij horen graag wie u bent en welke vragen u heeft. Wij vertellen u wat Veertienrond u kan bieden en hoe wij werken. Na dit gesprek kunt u kiezen of u met ons verder wilt.

3. Intakegesprek

Veertienrond gaat uit van u. Dat betekent dat we altijd een persoonlijk gesprek met u voeren. Daar kan een familielid of begeleider bij zijn.
In dit gesprek zullen we dieper ingaan op wie u bent, wat u wilt, wat u kunt, en waar u hulp bij nodig heeft. Wij bespreken met u welke hulp het beste bij u past.

4. Op zoek naar passende hulp

Samen bekijken we wie uw hulpvraag het beste kan oplossen. Wilt u hulp op onregelmatige dagen? Dan stemmen we de dagen met u af. Wilt u niet dat de buurt weet dat u hulp krijgt? Dan zorgen wij dat u wordt bezocht door iemand die geen reclame op de auto heeft en ‘normale’ kleding draagt. Voor elke hulpvraag bieden wij de juiste mensen. Dat kunnen ook anderen zijn dan professionele zorgverleners. Want iedereen kan elkaar helpen.

5. Zelf anderen helpen?

Iedereen heeft wel iets waar hij goed in is, of wat hij goed kan. Daarmee kunt u anderen misschien wel helpen. Kunt u goed koken? Dan kunt u veel betekenen voor iemand die dat niet meer zelf kan.
Als u wilt, gaat Veertienrond samen met u bekijken of u andere cliënten kunt helpen. Wilt u dat liever niet, dan is dat geen probleem. U bepaalt wat er gebeurt.

6. Bemiddeling en begeleiding

Wilt u uw kwaliteiten werkelijk inzetten voor iemand anders? Dan gaat Veertienrond zoeken bij wie u het beste past. Want het moet onderling wel klikken. Omdat wij al onze cliënten persoonlijk kennen, kunnen wij goed inschatten wie er bij elkaar passen. Veertienrond legt de contacten en begeleidt de eerste ontmoetingen. Medewerking is altijd op basis van vrijwilligheid. U wordt dus nergens toe verplicht.