090615-slider-4-veertienrond
090615-slider-3-veertienrond
slider-1
slider-met-tekst
previous arrow
next arrow

Hoe werkt het?

Je hebt een hulpvraag? Wilt u iets weten over de WMO, thuiszorg, begeleiding of ondersteuning? Veertienrond helpt. Hieronder kun je lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Wat kunt u van ons verwachten

Ons team helpt, ondersteunt en verzorgt met passie. Wij kennen de wereld van de WMO, de wetten en regels en de zorgaanbieders. Wij leveren zorg- en welzijnsactiviteiten voor mensen met een hulpvraag. Wij zijn een erkend zorgaanbieder in het kader van de WMO in alle veertien Twentse gemeentes. Wij bemiddelen tussen hulpvrager en hulpgever en organiseren de zorg. En natuurlijk houden we contact. Zo zorgen we dat de zorg steeds aansluit op de vraag.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wij horen graag wie je bent en welke vragen je hebt. Wij vertellen je wat Veertienrond je kan bieden en hoe wij werken. Na dit gesprek kun je kiezen of je met ons verder wilt. Veertienrond gaat uit van jou. Dat betekent dat we altijd een persoonlijk gesprek met je voeren waar we dieper ingaan op wie je bent, wat je wilt, wat je kunt, en waar je hulp bij nodig hebt. Daar kan een familielid of begeleider bij zijn.

Op zoek naar passende hulp

Samen bekijken we wie je hulpvraag het beste kan oplossen. Wil je hulp op onregelmatige dagen? Dan stemmen we de dagen met je af. Wil je niet dat de buurt weet dat je hulp krijgt? Dan zorgen wij dat je wordt bezocht door iemand die geen reclame op de auto heeft en ‘normale’ kleding draagt. Voor elke hulpvraag bieden wij de juiste mensen. Dat kunnen ook anderen zijn dan professionele zorgverleners. Want iedereen kan elkaar helpen.

Zelf anderen helpen?

Iedereen heeft wel iets waar hij goed in is, of wat hij goed kan. Daarmee kun je anderen misschien wel helpen. Kun je goed koken? Dan kun je veel betekenen voor iemand die dat niet meer zelf kan.
Als je wilt, gaat Veertienrond samen met je bekijken of je andere cliënten kunt helpen. Wil je dat liever niet, dan is dat geen probleem. Jij bepaalt wat er gebeurt.

Brigitte, begeleider bij Veertienrond:

“Henriëtte heeft een handicap waardoor ze niet meer zelf kan rijden. Ze heeft onder andere hulp nodig bij het boodschappen doen. Irma, die autistisch is, heeft een rijbewijs en een eigen auto. Ze kunnen allebei behoorlijk kletsen. Ik heb ze aan elkaar ‘gekoppeld’. Eerst zijn we met z’n drieën een kop koffie gaan drinken. Daarna hebben we een keer met z’n drieën boodschappen gedaan. En nu gaan Henriëtte en Irma eens per week samen de boodschappen doen. Onderweg kletsen ze zoveel, dat ze wel eens wat vergeten. Dan gaan ze gewoon nog een keer!”

Wendy, begeleider bij Veertienrond:

“John heeft een lichte verstandelijke beperking en is wat stilletjes, maar als je over computers begint, dan komt hij helemaal op dreef. Tess, een andere cliënt van mij, heeft ook een verstandelijke beperking. Ze heeft van haar ouders een Ipad gekregen voor haar verjaardag. Maar ze vindt het best lastig om daar mee om te gaan. Ik ken ze allebei goed, en dacht: dat kon wel eens een goede match zijn. Ik heb hem gevraagd of hij Tess wilde helpen. Eerst vond hij het een beetje spannend, maar hij wilde het wel proberen. Als ik er maar bij bleef, en als het bij hem thuis mocht. Tess was blij met de hulp. Ze vond het een beetje eng, maar omdat ik haar en John goed ken, wist ze dat het wel vertrouwd was. Ik ben drie keer mee geweest, nu spreken ze zelf af. John is trots dat hij Tess kan helpen.”

roman-kraft-105792-unsplash
Neem contact met ons op!
RSS